Sceninformation

I Hallarna finns vi sex olika scener för arrangemang. Loger och backstageutrymmen också förstås. På våra scener arrangeras teateruppsättningar, musikkonserter och festivaler, dansföreställningar, barnteater, workshops och mycket annat.

Konsertsalen


Kvarterets största hall, där det vanligtvis arrangeras konserter av olika slag, liksom dans och utställningar. Konsertsalen består av en scen, en publikyta framför scenen och bardel, med sittplatser och en stor bardisk med servering. Konsertsalen har en utmärkt ljud- och ljusanläggning. Här är utrustningen relativt avancerad, så en professionell ljdutekniker och ljustekniker krävs för att hantera ett evenmang. Ofta även särskilda scentekniker, råddare osv.
Publik stående: Max 300 personer.
Vid middagssittningar är det praktiska maxantalet ca 100 personer.
Vid biografsittning framför scenen är det praktiska maxantalet ca 120 personer.
Scenstorlek: 7 meter bred, 5 meter djup och 70 cm hög.
Takhöjd: 4,5 meter, på scenen dock 3,50 till rået.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.Salongen


I Salongen finns en mindre scen med välanpassad ljus och ljudanläggning, samt en bardisk. I den här lokalen har vi serveringsmöjligheter och en mysig bar. Mindre konserter, standupshower och andra sorters framträdanden spelas ofta här. Utustningen är mycket enkel att hantera, vilket gör scenen populär för evenemang.
Publik stående: Max 75 personer
Sittande: ca 40 sittplatser
Scenstorlek: 3 meter bred, 2 meter djup och 25 cm hög.
Takhöjd: 2,5 meter.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.1:a kammaren


Den största av våra teaterscener. Utrustad med intäckningar runt om, husets eget grundljus och grundläggande ljudteknik. Här spelas teater, lokalen används också för dansföreställningar och cirkusframträdanden. Det har även gjorts konserter här inne. Lokalen fungerar dessutom bra för föredrag och workshops.
Publik: Max 120 pesoner i lokalen inklusive skådespelare och tekniker.
Sittplatser: 92 st, med möjlighet att ställa ännu en stolsrad längst fram, upp till 107 sittplatser. Detta minskar scendjupet ca 1 meter.
Scenstorlek: 9*9 meter max, men en intäckning minskar storleken ca 1 meter.
Takhöjd på 4,5 meter till rået. 
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.2:a kammaren


Den lite intimare teaterscenen. Scenen är utrustad med intäckning bak, husets eget grundljus samt grundläggande ljudteknik. Teater och vissa musikframträdanden görs på den här scenen.
Publik: Max 100 pesoner i lokalen inklusive skådespelare och tekniker.
Sittplatser: 68 st, med möjlighet att ställa ännu en stolsrad längst fram, upp till 85 sittplatser. Detta minskar scendjupet ca 1 meter.
Scenstorlek: 9*6 meter max, men en intäckning minskar djupet ca 1 meter.
Takhöjd på 3,6 meter till rået. 
Här finns också en biograffunktion med bioduk på 4*3 meter och en professtionell filmprojektor.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.3:e kammaren


Vår lilla teaterscen, med 30 sittplatser. Ingången är direkt från gatan, så den ger en härligt undergroundkänsla. Hemmascen för Kvartersteatern som driver scenen på heltid.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.Teaterfoajén

Den del av huset där insläpp vanligtvis sker till evenemang i 1:a och 2:a kammaren. Lokalen kan också lämpa sig för mindre, intimare, arrangemang. Utrustad med två toaletter (varav en handikappanpassad), cafédisk, kaffebryggare, tekokare m.m. och cafébord med stolar. I foajén finns även en liten scen för mindre arrangemang, på 4*2,5 meter. Maxpublik är 50 personer, där cafésittning medger ca 30 sittplatser.Kulturkollektivet


En mycket flexibel lokal. Här finns rum för olika ändamål. Dels scenrummet, med en musikscen i anslutning till ett café. Innanför detta finns sedan arbetsytan med stationer för kreativt arbete. Det finns en hel del utrustning att tillgå på Kulturhuset, exempelvis PA och ljus för konserter, samt inspelningsutrustning.Gården


Hallarnas innergård är en häftig plats för alla tänkbara arrangemang. Marknader, konserter, föreställningar... bara fantasin sätter gränser. Mycket folk ryms. Lite extra är det att tänka på vad gäller ordningstillstånd och liknande. Storlekar, publikmängd och liknande är variabelt. Tänk på att polistillständ oftast krävs för utomhusevenemang. Så god framförhållning behövs i planeringen.
Bord och extra stolar finns i närheten
I huset finns tre bra loger med toaletter och duschar.Ateljén

På fjärde våningen har vi en vacker yta med stora industrifönster och kul utrustning. För både kreativt arbete, workshops och mindre föreläsningar fungerar ateljén utmärkt. Den ligger också i anslutning till ett större antal företagskontor, där åtskillig kreativ kraft finns att tillgå. Max 40 personer kan vistas i ateljén samtidigt.

Knickedick 2017
26 augusti kl 17:00
På Dynamo

"Hó ska heta Helga"
28 oktober kl 18:00
På Teater Bråddgatan 34

"Hó ska heta Helga"
29 oktober kl 16:00
På Teater Bråddgatan 34