Verksamhetsledare till Kulturkvarteret HallarnaHallarna söker en ny verksamhetsledare som fortsätter utveckla denna pärla i Norrköpings kulturliv. Det är en viktig och rolig roll, där din energi och vision hjälper till att forma kvarteret.

Om arbetsplatsen
Hallarna är Norrköpings nav för den fria kulturen. Varje år sker här hundratals evenemang med musik, teater, dans och utställningar, liksom tusentals repetitioner, kurser och workshops. Här finns företagsateljéer till kulturföretagare, sju scener, restaurangservering och skulpturpark bland mycket annat. Det senaste decenniet har Hallarna utvecklats kraftigt och har idag intensiv verksamhet, som ska fortsätta växa.

Arbetsuppgifter
Vi söker en person som kan utveckla och förvalta Hallarna med livskraftiga visioner och energi. Arbetet sker både på strategisk och dagspraktisk nivå. Tjänsten ställer höga krav på strukturell förmåga, flexibilitet och egen drivkraft. En förmiddag kan du stå och hamra på en trasig gradäng, för att på eftermiddagen föredra ekonomistrategier för en styrelse. Du ansvarar för lokalhantering där bokningssystemet är hjärtat i verksamheten. Teknik- och utrustningsfrågor tar du hand om, liksom underhåll, säkerhet, miljö- och trivselfrågor.
Du har personalansvar för arbetsteamet med åtta anställda, vilka du ger förutsättningar att göra ett bra jobb. Du leder med tydlighet och trygghet. Situationsbaserat ledarskap med lösningsfokus är ett måste. Du har budgetansvar för verksamheten där du planerar ekonomin, prioriterar inköp, gör prognoser och rapporter till styrelse och ser till att budgeten är i balans. Du vet hur du söker projektmedel och kan skriva projektansökningar med hög kvalitet.
Du marknadsför Hallarna och evenemangen som sker här. Du har omfattande externa kontakter på många nivåer och kan prata med bönder på bönders vis, och med de lärde på latin. Du nätverkar med andra organisationer för strategiska samarbeten och trivs med att vara en spindel i kontaktnät för kulturarbetare och kreatörer. Du sköter vanligt förekommande administrativa uppgifter, samt uppföljning gentemot politik, uppdragsgivare, personal och styrelser.

Det låter mycket, och som tur är har du arbetskamrater som också har en del av dessa arbetsområden i sina tjänster. Som ansvarig ledare delegerar du naturligtvis arbetet adekvat. Vi är ett sammansvetsat arbetslag som tar hand om kvarteret. Alla hjälps åt, och tar stöd av varandra. Därför är du inte rädd att rycka in när det behövs. Verksamhetens natur gör att det kan ske oväntade händelser som du behöver delta i att lösa på kort varsel. Du har ett slutligt ansvar för att verksamheten fungerar, användare och publik trivs, och att ekonomin är stabil. I detta står du också utsatt för både klagomål och beröm.

Arbetslaget understödjer en stor mängd hängivna arrangörer, föreningar och företag. Dessa är dina praktiska uppdragsgivare, du arbetar för att serva dem med ett välfungerande, kreativt område som är deras plattform för yrkesarbete och kreativt utlopp. Du marknadsför och opinionsbildar för deras villkor. Du adjungeras in i flera styrelser, och det förväntas att du också tar en ordinarie styrelseplats i dotterbolaget Dynamo Bistro AB.

Kvalifikationer
Du har utbildning inom kultur, entreprenörskap, projektledning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner adekvat för tjänsten.
Du har entreprenöriella instinkter, ordningssinne och dessutom är du trevlig och trygg i alla lägen. Du behöver tåla stress eftersom många parallella arbetslinjer löper samtidigt.
Du är kommunikativ i ditt ledarskap och tycker om att leda människor med olika bakgrund i utveckling och förändring.
Du har god förmåga att organisera verksamhet och är van projektledare.
Du har en hög social förmåga och passar lätt in i ett tajt arbetslag.
Du har stort intresse för kulturfrågor och entreprenörskap.
Du uttrycker dig med mycket god svenska i tal och skrift, och du klarar en hög belastning på telefon, epost och sociala medier.
Du har hög datorkompetens, van vid hela Officesviten, erfarenhet av webbkonferensverktyg, gärna också webbutvecklingsverktyg och designverktyg inom Adobesviten.
Du har kompetens inom marknadsföring på sociala medier.
Du har erfarenhet av budgetansvar och personalansvar.
Ett plus är erfarenhet av arrangörskap och/eller projektansvar inom kulturområdet.
Ännu ett plus är erfarenhet av serveringsfrågor.
Du har en bakgrund med mycket hög arbetsplatsnärvaro i tidigare anställningar, och har huvudsakligen arbetat flera år på tidigare tjänster med glesa byten av anställningar.

Formalia
Du anställs av den ideella föreningen Kulturkammaren. Vi driver verksamheten med uppdrag från Norrköpings kommun, som också ger ett verksamhetsbidrag som är ca 50% av budgeten. Arbetsgivaren är ansluten till IDEA och har tjänstemannaavtal mellan Unionen, Idea och Akademikerförbundet.

Du förväntas arbeta heltid på plats i Hallarna under kontorstider på vardagar 8-17. Kvälls- och helgarbete kan också förekomma. Övertidskompensation enligt kollektivavtal.

Vid anställning behöver du lämna ett utdrag ur belastningsregistret avsett för arbete med barn och unga.

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse i december 2020. Vi avser då att kunna göra överlämning av tjänsten tillsammans med avgående verksamhetsledare. Har du längre uppsägningstid på nuvarande arbetsplats, är vi öppna för deltidslösningar under en övergångsperiod.

Lön
Fast månadslön.

Ange löneanspråk i ansökan. Var medveten om att du söker ett jobb hos en ideell förening inom kultursektorn. Höga löneanspråk är förståeliga utifrån den omfattande tjänstebeskrivningen ovan, men en verksamhet av denna karaktär kämpar alltid med begränsade medel.

Ansökan
Sista ansökningsdag fredag 30 oktober 2020.

Sök tjänsten genom att skicka din ansökan, innehållande CV, personligt brev, kontaktuppgifter till två referenspersoner från olika arbetsplatser, samt en visionsbeskrivning om vad du skulle vilja forma Hallarna till. Max längd på personligt brev och visionsbeskrivning 500 ord vardera. Ansökan utan samtliga dessa bilagor beaktas inte.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig enbart skicka in din ansökan via e-post, till info@hallarna.org.

Anställningsprocessen
Efter urval, kommer vi att välja ut några sökande för fördjupade genomgångar och intervju. Räkna med skriftliga uppgifter, samt fysiska möten på kort tid om du blir utvald som en av de toppsökande. Vi arbetar löpande under annonseringstiden med urval och intervjuer för att kunna fatta beslut om tillsättning snarast möjligt efter sista annonseringsdag och ser gärna att du söker så snart som möjligt.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsgivaren
Föreningen Kulturkammaren
Tunnbindaregatan 37
602 21 Norrköping
www.hallarna.org

Kontakt
info@hallarna.org
På gång
Sam & jag 6-11 år
1 november kl 15:00
På Teater Bråddgatan 34

Kvartssekel festival-Annan musik
7 november kl 16:00
På Dynamo, Konsertsalen

Solägget med dansworkshop, från 3 år
15 november kl 15:00
På Teater Bråddgatan 34

Över muren under havet (på finska)
22 november kl 13:00
På Teater Bråddgatan 34, Andra kammaren

Över muren under havet (på finska)
22 november kl 16:00
På Teater Bråddgatan 34, Andra kammaren

Vår Version av Lejonkungen 5-13 år
6 december kl 15:00
På Teater Bråddgatan 34

Lille Viggs äventyr på julafton
13 december kl 15:00
På Teater Bråddgatan 34