KNICKEDICK GÅRDSFEST 2018

HÄSTPOJKEN, JAKOB HELLMAN, TELEVOTE + Ytterligare artist & DJs TBA

För 15:e året i rad bjuder Knickedick in till gårdsfest med musiken i fokus. Spelplatsen är Dynamos lummiga innergård vid Hallarna. 

Mat och dryck serveras såklart och -- BARERNA-- kommer att vara fullproppade med godsaker. 

Insläpp kl 18.00 på Dynamos innergård, ingång Slottsgatan 133, 18 år leg, från 13 år i målsmans sällskap. 

Biljetter kostar 240 kr + avgift och köps på billetto.se. Länk dit hittar du här. 

 

HÄSTPOJKEN

Hästpojken bildades ur resterna av ikoniska Göteborgsbanden Broder Daniel och Bad Cash Quartet. I år fyller de 10 år och är med sina träffsäkra texter och drivna i musik idag sedan länge etablerade som en av landets bästa band i egen rätt. Hästpojkens fjärde album släpptes i april och var deras första på fem år. Titeln Hästpojken är död visade sig dock vara långt ifrån sanningen. Skivan fick stor uppmärksamhet i media, fina recensioner och de två release- konserterna i Stockholm sålde slut på nolltid. I både Stockholm och Göteborg sätts nu extrakonserter inför att möta publiktrycket. Med det är bara två spelningar av en lång rad som idag presenteras. Bandet gör nu i sommar en handfull gig bl a Norrköping och vi är mycket glada att vi fått dem till Knickedick. 

 

JAKOB HELLMAN

Efter en akut skada som omöjliggjorde förra årets konsert på Knickedick är Jakob Hellman nu givitvis bokad till årets Gårdsfest. I år är det exakt 10 år sedan han var här sist. Jakob Hellman skrev om historieböckerna och in sig själv med sitt klassiska debutalbum"... Och stora havet" 1989. Albumet har många gånger utsetts till den  bästa skivan någonsin. Det blev också det enda han tills dags dato släppt. Senaste livstecknet från Jakob Hellman var en storslagen konsert med Malmö Symfoniorkester på ett utsålt Malmö Live där både gammalt och nytt material kläddes i symfoniskt dräkt. Nu är han tillbaka i rakt motsatt format. Under en rad datum i sommar kommer Jakob att möta publiken i en avskalat aukustisk sättning. Vackra sommarplatser utomhus följs under sensommaren av en rad intima konserter inomhus, från Öland, via Småland till Norrköping och Östersund. Turnén avslutas i Hultsfred på Hotell Hulingen.

 

TELEVOTE

Att få beskriva nåt med ord tillsammans med musik är något speciellt, något alldeles eget. Att få berätta och blotta sig, öppnat upp det innersta och bara vräka ur sig. Det gör något med en själv,  det gör att en känner sig fri. Simon Wallin och Cerefie Byrge har spelat tillsammans under flera år, i andra musikprojekt.  Men när dom under våren 2017 spelade in "Låtdet bara vá ekandes" tillsammans med Carl Lindman så visste dom helt säkert nu kör vi vår grej. Televote blev till! Under året som gått har bandet skapat ny musik och spelat live, bla. på Where´s the Music i Norrköping. I nuläget spelas det in nya låtar och det ska släppas nytt i sommar. Vilket såklart känns helt fantastiskt!Televote älskar att skapa och att spela musik, ochvill fånga gunget och känna att det sprids över hela kroppen och in i själen. 

 

KNICKEDICK

Knickedick är en ideel förening som sedan 2004 arrangerar konserter i Norrköping. Knickedick stöds av Norrköpings kommun. Tack till: Dynamo och Saliga Munken. 

Fixa biljetter här:
https://billetto.se/sv/e/knickedick-2018-biljetter-293308


Kl 17:00, lördag 18 augusti

Pris: Biljetter kostar 240 kr + avgift och köps på billetto.se.


Dynamo
Informationen på sidan hämtas från www.ostergotland.events

 

 
På gång
GLIMT trio med förbandet Fredagsduon
28 juni kl 20:00
På Dynamo

KNICKEDICK GÅRDSFEST 2018
18 augusti kl 17:00
På Dynamo

Upptaktsmöte, Kvartersteatern
30 augusti kl 19:00
På Dynamo